Se alla

Fortsatt samhällsbyggnadsutveckling av Mölnlyckes centrala delar

Måndag 21 juni 2021

Liberalerna i Härryda säger nej till direktanvisning av parkeringshustomten. Vi vill att det först skall genomföras en strukturplan för Mölnlycke centrum. Planen skall ge svar på var det skall finnas bostäder, var det skall finnas affärslokaler och var det skall finnas kontor. Därefter kan det vara aktuellt att lägga en plan för parkeringshuset.
Nästa steg i den fortsatta utvecklingen av Mölnlyckes centrala delar bör vara den föreslagna strukturplanen, ett arbete som leds av kommunens samhällsbyggnadskontor. Detta med den fördjupade stadsbyggnadsstudien av Mölnlyckes centrala delar som utgångspunkt. Strukturplanen bör färdigställas utan några parallella spår med detaljplanearbeten på samma område.
Resultatet av strukturplanen ger förutsättningarna för kommande detaljplaner. Markytan med parkeringshuset är sannolikt med sitt strategiska läge en av de mest attraktiva ytorna i Mölnlycke Centrum – Huvudentrén till Mölnlycke. På vilket sätt denna denna markyta ska exploateras bör ske i ett senare skede när strukturplanen anger användning och villkor. Parkeringshustomten är en mycket värdefull byggyta och skall inte delas ut genom dyrbara tävlingar eller direktanvisningar utan bidra till kommunens ekonomi på bästa sätt.